Az élet digitális nomádként

Leléptem Thaiföldre

Leléptem Thaiföldre

#transparency vagy mi

2015. június 17. - KovacsMate

Az előző írást megosztottam Facebookon, amire jött is egy olyan komment, hogy "Ha mindent le mersz írni, felesleges volt kimenni... :))))". Ez amúgy vicces, de mivel se kurvázni, se drogozni nem tervezek, ezért inkább leírok mindent. Utóbbit amúgy sem nagyon érdemes, mert elég kemény büntetés jár érte. Sok blogot olvasok, ami pont azért olyan érdekes, mert nincsenek eltitkolt kis apróságok.

A legjobb példa erre a Buffer, ami egy olyan cég, ahol mindent teljesen nyíltan kezelnek, meg tudjátok nézni a pénzügyeiket is, ha érdekel. Úgy gondolom, éppen így lehet hasznos információt adni nektek, ezért lesz itt minden, ami az utazáshoz kötődik. Nem is lenne túl érdekes arról írni, hogy megnéztem még egy templomot, sokkal inkább, hogy egy hostelben összeverődött csapattal milyen őrült estém volt. Persze csak ha lesz ilyen, és nagyon remélem. (Azért a templomokról is csinálok pár képet Instára.)

 

Egy másik kedvenc blogom a tylertringas.com, ahol konkrétan végigkövetheted, hogy hogyan lett egy ötletből egy saas termék( software as a service). Ugyancsak teljesen nyíltan kezelve mindent. Akit érdekel az ilyesmi, olvassatok bele, a srác nemsokára befejez egy könyvet is erről, amit megelőlegezek, hogy hasznos és informatív lesz. Ugyancsak digitális nomádként él, és pár hónapja volt szerencsém találkozni vele, amikor Budapesten járt. Tényleg rendes fickó és motiváló ilyen embereket megismerni.

Visszatérve nem blogajánlót tervezek most írni, hanem bemutatni, hogy ez működik, csak talán sokan még nem mernek ennyire nyíltan kezelni mindent. A legtöbbször feltett kérdés eddig az, hogy mennyibe kerül ez az utazás nekem? A választ viszont sajnos még nem tudom. Mindenesetre pár dolgot már meg kellett vennem, mint a repülőjegy vagy a vízum. Hogy ez az egész hogy kapcsolódik a nyíltsághoz, arra egyszerű a válasz. Úgy döntöttem a kiadásaimat egy publikus Google docsban fogom vezetni, amit itt tudsz elérni. Innentől ha valaki megkérdezi mi mennyibe került, akkor elég lesz csak ide irányítanom.

 

Igazából ez az egész annyit jelent, hogy őszinte vagy magaddal és másokkal. Sokkal könnyebb titkok nélkül vezetni egy naplót és alapvetően is jó élmény lesz visszaolvasni majd ezt a blogot később, amikor már mindenre nem fogok emlékezni. 

 

Ha ezt még olvasod, akkor az azt jelenti, hogy végigolvastad az egészet, amit írtam, szóval köszönöm szépen! Amennyiben úgy gondolod, ez másnak is érdekes/hasznos lehet, akkor lájkold meg ilyenek és remélhetőleg a haverjaimon kívül másokhoz is eljut.

A bejegyzés trackback címe:

https://leleptem.blog.hu/api/trackback/id/tr597551788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása