Az élet digitális nomádként

Leléptem Thaiföldre

Leléptem Thaiföldre

Lelépek Thaiföldre

Hogyan leszek digitális nomád

2015. június 14. - KovacsMate

Szia!

Nemsokára elutazok, és mivel édesanyámnak úgyis kötelességem lenne élménybeszámolót tartani úgy döntöttem, így egyszerűbb lesz, hátha valaki mást is érdekel. A nyáron kipróbálom milyen “digitális nomádként” élni (erre kellene egy jobb szó) és ennek folyamán elutazok Thaiföldre, ahonnan majd csak augusztusban jövök haza.

Ha most azon gondolkozol miért, inkább megfordítanám a kérdést, miért ne? Ha mást nem egy jó sztori lesz, amit később tudok majd mesélni.

 

Nagyjából egy éve találkoztam először ezzel az egész életmóddal Redditen, és azóta folyamatosan érdeklődéssel olvasgattam róla. Az egész lényege, hogy rengeteg olyan munka van, amely nem igényel személyes jelenlétet, tehát az ember akárhonnan végezheti és miért is ne végezné egy olcsóbb és szebb országból. Viszonylag sokan vannak akik már így élnek és pár Meetupon találkoztam is néhányukkal és egész boldog embereknek tűntek szóval innen jött az elhatározás.

Ez úgymond csak egy teszt kör lesz, hiszen az egyetemből még egy év hátra van, ennek köszönhetően nem tűnhetek el hónapokig, de azért bízom benne, hogy kiderül mennyire illik hozzám ez az életmód. Egyelőre útiterv nincs. Bangkokba érkezek és onnan megyek haza, de minden mást majd kitalálok útközben. 

Ahogy keresgéltem az interneten, magyar nyelvű tartalom nincs túl sok erről az életformáról, remélem érdekes lehet másoknak is ez az útinapló, akik hasonlóan utazásra adnák a fejüket. Majd megpróbálok mindent jól dokumentálni, hogy legyenek hasznos tanácsok is benne. 

 

Jelenleg szabadúszó iOS fejlesztőként dolgozok, ami szerencsére lehetővé teszi, hogy dolgozzak is ezalatt az időszak alatt. A terveim szerint heti 20 órát fogok dolgozni, így marad időm felfedezni a környéket és még pénzt is kereshetek közben. Szabadúszónak lenni mondjuk elég kényelmes, de a rendes munkahelyhez képest nem sok előnnyel jár, mert ilyen esetben ugyancsak a szabadidőmet cserélem pénzre, tehát ugyanúgy le kell mindennap ülni és dolgozni kell. Ezért is a terv, hogy majd rápróbálok pár projektre a nyár során, aztán ha nem jön össze ősszel visszamegyek dolgozni.

 

Délkelet-Ázsia mindig is vonzott, így egy kis keresgélés és a Nomadlist segítségével kitaláltam, hogy Thaiföld ideális teszt lesz. Ott viszonylag fejlett infrastruktúra van, ami elég fontos, hogy dolgozni is tudjak, és mégis teljesen más kultúra, hogy valami újat is adjon. Mehetnék mondjuk Prágába is, de az azért nem lenne ekkora kaland. 

Mivel még nem mentem sehova, így mondjuk sok mindent most nem tudok mesélni. Szóval jövőhét csütörtökön utazok Bangkokba, és pénteken meg is érkezek. Utána a terv egy kis városnézés a többi pedig majd alakul valahogy.

 

Ha érdekel ez az utazás, akkor itt tudod majd nyomon követni épp mit csinálok, illetve Instagramra is posztolok majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://leleptem.blog.hu/api/trackback/id/tr647542698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása